Raya 2013: Penang Trip

On the fifth day, habisla sudah sesi beraya baik di rumah sendiri mahupun di rumah orang lain (skimanye ayat). Kitaorang plan a vacation to Penang. Mula2 saya yang plan, sebab teringin sangat nak makan cheese nan wif tandori chicken di Hammediyah. Memang mengajak semua orangla & semuanya setuju. Just mak & pak mertua jea tak ikut & juga kak enal & abang alim.
Saya, Mr. Abang, Ale, Kak Ida, Mimi, Zara & Cu anak beranak bertolak dari rumah agak lambat jugak. Sepatutnya plan pukul 12, tapi gerak dalam pukul 2ptg. Dah masing2 bangun lambat. Dah sampai Penang, plan nak naik feri tapi kena queue panjang, so patah balik ikut jambatan Pulau Pinang. Tetapi dua kali lima jea malah even worst. Tak jem tapi trafik tak berapa nak lancar. Buang masa dekat situ jea. Redha ajeala.Nak buat macammana.
Dah sampai Penang, kitaorang pergi Toy Museum di Teluk Bahang sebab tak pernah lagi masuk sana. Harga tiket RM12 untuk dewasa & RM8 untuk kanak-kanak.Yang tak join sekali Cu, Syahir & Ale jea. Bila dah masuk, tempatnya tak berapa nak berbaloi dengan harganya. Tak adela best sangat. Show area pun tak adala besar sangat. Tapi okla untuk first timer.
Budak besar macam Syamim excitedla jugak tengok mainan & replika dari semua karton & komik.Kalau budak macam Zara, takut adala especially time bawa tengok replika Joker. Tapi, bila dah tunjuk patung yang cute2, dia pun excited. Sampai ke mak & ayah budak pun ikut excited jugakla (kitaorang la tu..hehe).

Sampai sudah..

Syamim paling excited
Zara buat pose ape tu.
Zara excited tengok Barbie Doll(including others too..=P)
Selepas ber'excited'2 di Toy Museum, kitaorang solat dulu di masjid yang berdekatan dengan muzium.Selesai solat, aktiviti mandi-manda di Batu Feringhi pula. Tapi yang mandi just saya, Mr. Abang, Zara & Syamim sahaja. Yang lain tolong jaga OKU (ale la..hehe..)..Punyala ramai guardian.. Tak adela just lepak2 tepi pantai...
 Ready to do swimming(funny thing is both of us don't know how to swim)
Be temporary guardian for Zara










Gosip apa tu...

Ale @ temporary OKU..mampu memandang dari jauh sahaja..=P

Habis mandi-manda, kitaorang solat Maghrib(jamak dengan Isyak) di masjid area situ. Aktiviti seterusnya adalah yang dinanti-nantikan oleh saya iaitu makan Cheese Nan wif ayam tandoori di Hammediyah. Perut memang dah tengah kosong. Yeala last sekali makan, branch pukul 11pagi tadi. Besides that, itula main purpose saya nak pergi Penang.
On the way pergi Hammediyah, kitaorang singgah  ber'modelling' dahulu di Hard Rock Hotel. Mr. Abang sempat bershopping di Souvenir Shop. Mr. Abang habis RM200lebih untuk 2 helai T-Shirt. Dia nak belanja saya, tapi saya tak nak. Mereka2 cakap ruginya tolak offer orang nak belanja. Actually, saya tak minat spend lebih2 untuk T-Shirt walaupun dibelanja. I'm more to blouse, jeans, skirts, handbags, shoes & anything girl stuff. So, rasa rugi spend lebih2 untuk something that not cup of your tea.

 Mr. Abang tersenyum lebarla.. dapat shopping 2 helai T-shirt

 future Malaysia next top model..erkkk...

 Zara dah penatla tu..nasib baik mood maintain ok sampai balik

 Who's more fatter?..=P

Selesai di Hard Rock Hotel, ok berbalik semula ke main plan saya iaitu dinner at Hammediyah. Unfortunately, setelah redah hutan belukar..eh tak2..redah nak masuk bandar, tukang masak Tandoori Chicken still on Raya leave pulak..Then, kitaorang sampai pun dah lewat, dalam pukul 9:30am (actually tak adela lewat sangat pun untuk kedai mamak), tuan kedai inform yang masakan panas pun tak ada. Frustnya.. Lama kot dah tak makan kat situ..Hmmm..so, terpaksala makan  Char Kuew Tiaw di USM.
Selesai makan, terus balik ke Taiping. Cu pula balik Ipoh.







Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment