Raya 2013: Fourth Day Beraya di Perak

On this day, dimulakan dengan sesi mengemas rumah sebab dah tak organize Open House lagi dah. (Jenuhla kalau hari2 nak buat Open House). Selepas mengemas (actually xsempat habis menyapu pun, disambung oleh mimi) saya & Mr. Abang pergi beraya rumah Kewek (his friend) d Taman Air Kuning.  Janji nak datang beraya pukul 12.00pm, tapi sampai pukul 1.00pm. Ati (Kewek's wife) cakap, kitaorang ni macamla dah ada anak, sampai lambat. Dia yang dah ada anak seorang dah bersiap pukul 11 pagi lagi. hehe..biasala..Sebelum pergi berjalan, kena make sure rumah kemas dulu sebelum tinggalkan rumah. Itu pesanan mak. Tak kira rumah sendiri atau rumah orang lain.  (Actually bangun pun lewat pagi tu. Tu yang mengemas lambat, bersiap lagila lambat..=P)
Selepas beraya, kami semua bertolak untuk pergi ke Majlis Perkahwinan Zaf (their friend) di Trong.
On the way nak pergi sana, jalan yang menghala ke Simpang empat(senang cakap nak hala ke KL) agak jem. (Queue panjangla). Terukla sape2 yang nak balik KL on that day.
Setelah sampai di tempat majlis, kami terus makan. Menu kelainan adalah laksa.


Pada waktu malam, just berehat di Kampung Boyan.

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment