Raya 2013: Last Day Beraya di Perak

Actually, our plan for that day before going back was different from the actual plan. Our activities were suppose jogging at Lake Garden, breakfast at Tiffany's, eh no, at Mamak Stall, & having Cendol at Ansari. Tapi semuanya tak menjadi sebab again bangun lewat.. Rasanya memang pecah rekod untuk paling kerap bangun lewat dalam masa 1 minggu.. Huduhnye perangai... Tak ada gaya bini or menantu orang. hehe.
So, terpaksa tukar plan. Aktiviti adhoc kami adalah pekena cendol dulu, then pergi jalan2 di Zoo Taiping. Yang join aktiviti adalah saya, Mr. Abang, Kak Ida, & of course Zara, Mimi & Syahir.
Selesai makan cendol, terus pergi ke Zoo Taiping.  Harga tiket RM12 untuk dewasa. If mengunakan MyCard Taiping dapat diskaun RM4. Nasib baik Mr. Abang anak kelahiran Taiping, so boleh dapat diskaun RM4 untuk setiap orang.Jimat2..

In my opinian, Zoo Taiping adalah zoo yang paling best compare to others Zoo including National Zoo (located in KL). Dalam zoo, tempatnya redup sebab banyak pokok2 yang besar, not smelly, & banyak binatang liar yang gemuk & sihat. Sekarang tengah buat upgrade untuk kandang gajah. Besides that, dalam zoo siap ada pembahagian kawasan mengikut negara lagi. Contohnya kalau haiwan dari Afrika, ada signboard yang mengatakan kawasan itu adalah untuk haiwan dari Afrika sahaja.So, if kita berada di kawasan tersebut kita dapat melihat haiwan2 yang berasal dari Afrika.  Begitu juga dari Australia & seterusnya.


redup jea dalam zoo. Banyak pokok2 yang besar.

bergambar dengan monyet, tapi ntah mana pergi monyetnya

Betis buaya tu lagi besar dari badan Mimi...erkkk...

Dah halfway berjalan, take a break jap.

Rilex jea Mr. Abang padahal nak kerja malam ni
Destinasi terakhir, bergambar dengan parrots


Zara buat pose "ada aku kisah'

Setelah balik dari Zoo, saya & Mr. Abang bergegas packing untuk balik KL. Actually, Mr Abang kerja malam tu. Tu yang rushing nak balik. Habisla sudah aktiviti beraya di Perak untuk tahun ini.



Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment