The Most Awaited Event of Zainun's Family is Finally Here! Maksu's Open House..

Yes,uolsss.. Open House Maksu adalah event yang paling dinanti-nantikan oleh Zainun Family.Hik hik. Ini adalah event makan-makan pertama Maksu yang jemput semuanya iaitu keluarga Paksu & Maksu, kawan-kawan kerja & jiran-jiran tetangga. Actually pernah jea makan-makan di rumah Maksu tapi tak berkumpul seramai, serentak  macam event ini.

Disebabkan ini adalah event besar  pertama Maksu, Maksu organize dengan meriahnya. Variety of meals Maksu order seperti sate, kuah kacang, brownies & kuih-muih. Ada yang main dish, siap masak sendiri lagi seperti mee kuah(Paksu's signature dish & prepared by him) & juga Rendang Ayam. Rendang ayam tue. Terus masak rendang ayam untuk first Open House. Terserlah ke-excited-an Maksu untuk first Open House ni.

Kami dari Keluarga Enon, apalagi godamla semua makanan yang disajikan. Time Open House ada juga menyambut birthday Qaireen yang ketiga tahun.

 Baru sampai. Tokli tak ada sebab pergi Majlis Reunion. Kimchi  & Didi pulak koje


 Birthday Celebration

 Dak Qaireen malu-malu..

 Sesi potong cake. Mak photoboom ke tu..hehe

 Dak Zafran & Tok Alang

 Cutey NekNuk & Mun

 Variety of meals

 Mee & Rendang Ayam

 Sate & kuah Kacang

 Brownies

 Tengah menjamu selera

NekNuk with her Cucu Zafran

 Zainun's Clan

After selesai makan di rumah Maksu, Keluarga Enon beraya rumah saya pulak. Rumah saya just nearby rumah Maksu jea. Saya serve Shepperd Pie. Pagi-pagi dah prepare Shepperd Pie ni. Nasib baik dia punya rasa & rupa lebih better dari yang first saya buat sebelum ni.

Beraya rumah saya pulak

Maksu cakap rasa seronok pulak organize event macam ni. Rasa nak buat setiap tahun pun ada. Keluarga Enon setuju jea dengan cadangan Maksu tu sebab kami semuanya kuat makan.hehew.

Share this:

, , ,

CONVERSATION

2 comments:

  1. meriah dapat berkumpul ramai2 :)

    jemput singgah www.maisarahsidi.com
    #17

    ReplyDelete