Akad nikah & Gabungan Persandingan Kedua Belah Mempelai Dalam Hari Yang Sama..

Dah menjadi trend sekarang ni, pengantin gabung majlis sanding kedua belah pihak menjadi satu majlis sahaja. Macam sepupu Kimchi, Kirin & his wife gabung majlis  sanding dalam satu hari. Bukan itu sahaja, akad nikah pun dilakukan pada hari yang sama. Cara ini lebih cost effective memandangkan zaman sekarang semua benda nak mahal. Campur dengan GST lagi. Kalau gabung, just perlu sekali makeup, sekali guna pelamin, baju, photographer & khemah/dewan. Tak ke banyak jimatnye tue.


Di Masjid, tempat akad nikah

Selesai sudah akad nikah

Dah akad nikah, pengantin nak get ready untuk sanding pada petangnya..

Di sudut doorgift

Pelamin yang tersergam indah

Pengantin baru sampai

Tengah bersanding. Cantik seyh pengantin perempuan.

Hajah Supiah Clans bergambar dengan pengantin

Tapi gabung majlis ni sesuai untuk kedua pengantin yang tinggal area yang sama. Macam Kirin & his wife, dua-dua duduk di KL. Kalau tinggal di area berlainan, agak kurang sesuai nak gabung majlis, malah lebih costly & risky. Macam saya & Kimchi sorang duk di PJ & sorang lagi di Perak. Kenalah pilih antara satu. Dah pilih satu tempat, contohnya Perak, jemputan saya yang mostly tinggal di Selangor nak kena travel ke Perak. Memang susahla diorang nak attend wedding jauh-jauh ni. Then, time wedding preparation saya kena berulang PJ-Perak. Banyak lagi difficulty yang nak kena face. So, gabung majlis hanya sesuai untuk yang tinggal di area yang sama.

Anyway, to Kirin & wife, semoga bahagia hingga ke akhir hayat

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 comments:

  1. tgok gmbr org kawin, smgt nak kawin tba2 membara. Kakaka.

    ReplyDelete