Love This Secret Recipe Cake: White Chocolate Macadamia


Saya suka manjakan diri dengan makan makanan yang sedap & manis. Of coursela tak baik untuk kesihatan. Takut gula tinggi & stuff. Tapi sekali-sekala apa salahnya kan. 

Ada sekali saya nak memanjakan diri terkena pulak time dah hujung-hujung bulan. So, terpaksalah mencari makanan yang sedap & yang mampu dibayar dengan  duit yang ada. Bunyi macam menyedihkan.haha.Tak adala sengkek. Just tak berani nak memanjakan diri di high end restaurant(Ceh high end tu..sangat tak boleh bla kan). Tempat terbaik yang boleh memanjakan diri time hujung-hujung bulan adalah  Secret recipe. Reason is ada favourite cake saya di situ iaitu White Chocolate Macadamia. Ini adalah second time saya makan cake ni. Yang first masa order cake untuk Zafran's first Birthday. Sejak order cake untuk Zafran's  first birthday la, cake ni dah jadi favourite cake saya. Sebelum ni suka order Chocolate Indulgence atau semua jenis Cheese Cake.

Secret Recipe pulak dah buat buat balik tea time promotion. Kalau makan kek di situ dari pukul 3pm-6pm, dapat free coffee/tea. Saya kat Secret Recipe time tu pun dalam pukul 5:30pm. So, dapatlah free coffee. Lagilah saya suka sebab dapat extra memanjakan diri.ahaks..

Just nasib baik jugaklah tak berapa nak kerap saya nak memanjakan diri.  Paling banyak saya melakukan aktiviti memanjakan diri pun sekali sebulan. Kalau tak, mau purse makin nipis & gula dalam badan makin tinggi. hehe. Boleh nak makan makanan manis sebagai terapi diri tapi pada masa yang sama kesihatan diri pun kena jaga jugak. Adalah satu ibadah, menjaga kesihatan diri dengan baik.

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment