Flaky, Delicious, Tender Chapati In Taiping. The Price Only RM1/PCS!


Dengan RM1 sahaja boleh dapat sekeping chapati yang lembut & sedap, beserta kuah pencecah sardin? 
Yup, dengan RM1 boleh makan sekeping chapati di Restoren Sri Tomyam, Taiping. Restoren ni berhadapan pejabat pos sahaja.

Actually balk Taiping baru-baru ni jea, saya baru sahaja dapat makan chapati ni. Sebabnya pergi makan  pada hari biasa. Kalau time public holiday/school holiday, memang akan cepat habis. Saya tak pernah dapatlah nak makan time cuti. Boleh kalau nak makan time cuti tapi kena pergi pada waktu pagila.


Chapati kedai ni sangat lembut & sedap. Dengan kuah sardin yang pekat, cukup rasa & sedap lagi. Makan sekeping memang tak cukuplah. Dah habis makan satu keping, order lagi satu keping. Tapi kongsi dengan Kimchila.



Next balik Taiping, bolehlah nak breakfast chapati lagi. Tapi kena ingat, kena pergi pagi-pagi. Kalau tengahhari buto baru nak pergi, memang dapat bekas kosong sahajala.Hehe.

Share this:

CONVERSATION

14 comments:

  1. Replies
    1. nampak sedap kan. memang sedap tu. Kalau ade pergi Taiping, singgahlah makan chapati di kedai ni

      Delete
  2. Wahhhh.. salah satu faveret nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo pergi taiping, singgahla makan di sini..

      Delete
  3. sedaplar... teringin.

    Jemput ke Optom.boutique. www.optom.my berkonsepkan Kaca mata vintage, sesuai digayakan dengan tudung atau shawl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan teringin, nanti mengidam..hehe

      Delete
  4. capati segera selalu la makan. huhu beli kat giant

    ReplyDelete
  5. Assalamua'laikum dan Salam Ramadan... Reen follow dan singah sambil komen blog sis. Follow Reen smula..? :)

    ReplyDelete
  6. Sedap nya lama tak makan capati masa kelate dulu sokmo aboh bawa g makan tempat sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah jarang balik kelantan ke

      Delete