Robocar Poli Themed 3rd Birthday Party For Imaan Safiyya

Russian Cake

Robocar Poli gitew tema birthday party Dak Imaan untuk yang ketiga tahun. Kata Maknye, Enal Dak Imaan suka sangat dengan kartun Robocar Poli. So biarlah birthday party pun bertemakan kartun kegemarannya. Ini adalah first time Enal organize birthday party yang agak meriah. Siap ada candy buffet  & Robocar Poli  themed birthday decoration. Jemputan pun dalam 50 orang. Birthday party ini juga digabungkan jugak dengan open house. Dah buat dalam bulan Syawal, combine sekalila dengan jamuan raya.




Candy buffet semunya DIY. Tak mengunakan perkhidmatan daripada professional. Semuanya beli sendiri  & decorate sendiri oleh Enal & dibantu oleh  Mimi, saya & Kimchi. Barang-barang & makanan yang dibeli oleh Enal untuk buat candy buffet adalah Japanese Cotton Cake, Russian Cake for Birthday Cake, variety kinds of chocolate & candies, cupcake, Hello Kitty chocolate cookies, butter cookies, puddings & Almond London cookies. 

Goody bags for guests


Hello Kitty Chocolate Cookies


Chocolate, Candies, puddings & lollipops


Japanese Cake. Salah tag tu.


Belon gas helium pun ada order jugak. Siap pergi collect sendiri belon-belon ni di kedai yang buat gas helium. Nak letak di meja candy buffet . Pemberat-pemberat pada belon dibuang supaya nampak macam terapung-apung di ceiling di atas candy buffet. Tapi at the end baru letak sekejap, sedar-sedar dah kena tiup ke angin & terbang ke luar rumah. Just 3 belon sahaja tak kena tiup sebab tiga ni jea ade pemberat. Haha. Tak ada rezeki nak bergambar banyak-banyak dengan belon helium.  Mimi ajela yang dapat ambil satu gambar belon tu.



Gambar Helium ballons yang sempat diambil  sebelum terlepas ke angkasa..ahaks. Setiap belon ada dikepit dengan gambar paloroid Imaan.


Tengah letak lilin pada birthday cake


Kimchi tengah nyalakan lilin.


Sesi potong cake


Dak Zafran pun nak join sekali


Nak sangat join, mama tolong dukungkan supaya dekat dengan birthday girl


Gediks Siblings ada datang jugak


Birthday girl taknak bergambar. Tak dapat bergambar dengan birthday girl, dengan mak pak birthday girl pun jadila.

Haa..ada pun birthday girlnya. Tapi duk kat belakang tuela.


Uhuk uhuk..tiba-tiba lak sakit tokak..haha..


Time ni cupcakes tak dapat lagi. Tu sebab kosong jea kedua-dua 3-tier cake stand tu


Adik Birthday Girl, Akeem baru bangun tidur


Menu untuk birthday party ada pelbagai jenis. Mostly banyak yang Enal order seperti Nasi Tomato, bihun goreng, roti jala & kuih-muih. Yang masak sendiri adalah Nasi impit, kuih kacang, lontong, ayam goring, Spaghetti Bolognaise & kek batik.   Ayam goreng, nasi impit, kuah kacang & lontong dimasak oleh my MIL. Nama pun open house, juadah-juadah ni wajib ada. Spaghetti Bolognaise, saya yang buat. Makanan ni yang first habis. Agaknya Spaghetti ni dalam kategori meal yang rare & light, ramai tetamu yang pilih untuk makan Spaghetti dahulu. Kek batik pulak disediakan oleh Enal.

Juadah yang disediakan



Antara tetamu yang datang.

Then ada buat simple photobooth  mengunakan Ikea Mala (whiteboard & blackboard) dengan siap tulis hashtag pada board tu. Kot-kot lah ada tetamu ambik gambar di party ni & post di IG/FB.  Kalau letak hastag tue sekali, bolehlah kitaorang tengok gambar-gambar tu. Tapi tengok-tengok just saya & Mimi jea yang semangat letak hastag tu pada gambar yang di post. Heh Heh..Props untuk photobooth pula,  Enal order di Lazada.  


DIY Birthday Photobooth


Dak Zafran blur blur pulak kat situ.


Majlis tamat pada pukul 10pm. Actually sepatutnya tutup kedai pada pukul 6 petang sebab dalam invitation card state time macamtu. Tapi itu time dalam kad ajela. Tak perlu ikut pun. Saudara-mara masih lagi stay untuk borak-borak. Pukul 10pm tu pun actually tak habis lagi borak-borak. Tapi disebabkan time tu orang khemah datang nak angkut meja, terpaksalah bersurai. Kalau orang khemah tu tak datang pukul 10pm tu, mau meleret sampai esok paginya.ahaks.gurau jea. Dah nama pun sembang saudara-mara. Banyaklah topik nak dikupasnya.hehe

Tengah suap nasi kat Dak Zafran


Tertidur kat celah peha uncle yidnya time tengah borak-borak. Ginila jadinya kalau kerja nak melekap jea dengan uncle favouritenya.

Anyway, to my niece Imaan Safiyya Happy 3rd Birthday to you. May your coming year surprise you with the happiness of smile, the feeling of love & so on. ( C&P dari google jea sebab auntiemu tak kreatip nak buat ayat.haha..)

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

1 comments:

  1. Assalamualaikum w.b.t
    Tumpang lalu ye tuan/puan.

    Kami dari Glowing Party House(GPH) menjual pelbagai barangan parti secara retail dan borong. Selain itu, kami juga menerima tempahan untuk membuat dekorasi belon sempena majlis harijadi dan majlis-majlis tertentu seperti:
    - Sambutan Hari Raya Aidilfitri
    - Hari Graduasi
    - Anniversary
    - Majlis Perasmian
    - Majlis Persaraan

    Bukan itu sahaja, GPH juga menjual barangan seperti:
    - Belon Helium
    - Sand Art
    - Party Items
    - Inflatable
    - Clown Service

    GPH merupakan syarikat yang dikendalikan 100% oleh bumiputera.

    Tuan/puan berminat untuk membuat sebarang tempahan untuk dekorasi belon atau ingin membeli barangan parti yang berpatutan?
    Sila hubungi outlet GPH atau walk in.

    GLOWING PARTY HOUSE

    Bangi Sentral Outlet
    6-33-01 Jalan Medan Pusat Bandar 8A, Bangi Sentral.
    Behind Zawara and same row with Felinna Boutique.
    ☎ 0389122915
    ⏰ Daily from 10am-8pm.

    Reko Sentral Outlet
    17G Jalan Reko Sentral 1, Reko Sentral Kajang.
    Same row with Econsave Jalan Reko.
    ☎ 0387414445
    ⏰ Daily from 10am-8pm.

    The Main Place Mall Outlet
    2F-30, Level 2, The Main Place Mall USJ21 Subang.
    ☎ 0380207681
    ⏰ Daily from 10am-10pm.

    Wholesale Warehouse Glowtex
    38 & 38A, Jln 1/8, Seksyen 1, Bdr Teknologi Kajang.
    ☎ 0387256165

    untuk sebarang sample, boleh layari
    FB: https://www.facebook.com/GlowingPartyHouse/

    #GlowingParty™
    #Glowtex™

    ReplyDelete