My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall

My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall

Birthday tahun ni, dah masuk my last twenties. Setahun lagi, dah era  30an..Dengar umur 30an, dah rasa macam mak-mak sangat dah. Actually memang dah ada title ‘mak’ pun. Tapi bila dah masuk umur 30an, rasa macam dah matang sangat.

Kalau tengok di FB, terbacalah beberapa post pasal wishlist before 30s. Ada yang nak travel many countries, ada yang nak pegang title Doktor & macam-macam lagilah. Most of wishlists depa ni, banyak yang tercapai lah. Congrats to you. Wishlist saya pulak, entah...tak set pun wishlist sendiri. Ade buat pun, maybe dah lupa..ahaks. Yealah, start umur 26 tahun onwards, banyak benda yang drastic berlaku. Kahwin, sakit tu, sakit ni, miscarriage, dapat Dak Zafran, Kimchi kena tukar kerja, beli rumah, melayan kerenah birokrasi, macam-macam hal lah. Dah masuk umur 28 tahun, ada masalah ketidakstabilan ekonomi negara pulak yang sebanyak sebanyak(tak ada sedikit sebanyaklah) yang memberi kesan terhadap kerja saya. (macam nak tulis esei SPA pulak). Banyak benda berlaku dalam masa 2-3 tahun, tu yang tak tahu apa wishlist before 30s saya. Sedar-sedar dah tinggal setahun jea sebelum masuk umur 30 tahun. Kalau tiba-tiba teringat wishlist pun, dah tak sempat nak capai sebelum datangnya next birthday.


My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Dak Zafran tido..fuhhh,lega sekejap..


My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
Didi tengah minum sweet alabama (ada chocolate, peanut butter & vaniila ice-cream. sangat sedap.

Tapi tak kisahlah tak ada/tak capai wishlist pun. Daripada rasa sedih tak dapat capai apa yang kita inginkan, lebih baik kita menghargai apa yang kita ada. Macam saya ada loving families, supportive friends, rumah & kerja. Ramai lagi yang sangat teringinkan nak berada di tempat kita. Jangan cakap orang-orang di Aleppo & Rohingya lah, di negara kita sendiri pun, ramai lagi yang hidup dalam serba kekurangan dan merasakan kita ni bertuah. Jadi, rasa bersyukurlah dengan rezeki  yang ada sekarang. 

My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Alamak, Dak Zafran dah bangun


My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Nasib baik mood ok. Tak ada ajak-ajak keluar. Thanks to Didi's handphone.

Ok, cukuplah bebelan sebanyak beberapa perenggan ni . Mulakan cerita Birthday Celebration saya di Manhattan Fish Market bersama Gediks Family.   Just Farid and of course Mus yang tak join. Order Gala Platter & Grillin Chillin. Dua-dua adalah seafood platter yang boleh makan ramai-ramai. Satu lagi dua-dua platter ada ikan.  Sangat penting kena ada untuk abah. Abah just boleh makan ikan sahaja dan tak boleh makan seafood.


My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Tengah flaming pada cheezy prawns


My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Dua-dua ada ikan & nasi. Boleh abah makan.


My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Mak mata terlelap tapi still cun tau..hehe

My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
Dak Zafran duk dengan Auntie jap sementara mama & papa shopping hadiah birthday.

My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
 Pose gaya apa pulak ni

My Last Twenties Celebration: Lunch At The Manhattan Fish Market, Setia City Mall
Done shopping. 


Lepas dah makan, sebelum balik pusing-pusing satu Setia City Mall, nak pilih kasut. Kimchi nak belanja sebagai hadiah birthday. 

Thanks to Kimchi for celebrating my last twenties birthday.(Lagi 3 bulan kita pulak kena belanja birthday dia..hehew).  Walaupun dah nak berakhir era 20an, tapi bak kata orang Life Begins At 30 (ade ke begins at 30, bukan 40 ke.main belasah jeakan.haha). 

Share this:

, , ,

CONVERSATION

4 comments:

  1. hppy belated birthday..
    klu nak tulis wishlist tak cukup kertas..dpt sihat,family yg bhagia cukup la kan..

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday! lapar pulak tengok makanan tu semua :3

    ReplyDelete
  3. Eh!! Bukan Life Begini at 40 eh.. hehehe..
    Welcome to 30's Life dear..
    Happy birthday for you..

    ReplyDelete