My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA



My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 #teamGmie

Eh, Last Twenties Celebration belum berakhir lagi. Lepas balik daripada Setia City Mall, bersiap-siap untuk night celebration pulak. Kimchi nak bawa saya menyaksikan Gegar Vaganza 3 secara live di Auditorium Shah Alam.  First time pulak pergi tengok konsert live macam tu. Konsert  yang pernah pergi pun kat Dectar UKM dulu. Persatuan apa entah buat konsert.

My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA



My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA

Pukul 6:30pm lagi dah sampai di depan auditorium shah alam untuk collect tiket. Sempat bergambar dengan Gimie.  Then pergi solat (tak boleh tinggallll walaupun nak tonton hiburan pun) & makan di Plaza Alam Central. Dalam pukul 7:45pm pintu auditorium dibuka untuk penonton-penonton masuk especially fans. Time ni, memang semua berebutlah nak masuk. Nak dapat sit. Kalau lambat, sit penuh dan kena duduk kat tangga. Saya & Kimchi sempat dapat sit. Tapi member Kimchi & wife nya, terpaksa duduk di tangga.Eh..lupa nak cakap. Member Kimchi & his wife pun ada join jugak.

My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA


Bila berada betul-betul di konsert live, suasananya cukup berbeza compare tengok di TV. (of courselah kan..itu pun nak cakap ke..ahaks). Dengan sound system, lighting, dapat tengok props pentas secara keseluruhan, memang sangat amazing tengok persembahan di konsert live ni.  Semua peserta pun memberi persembahan dengan baik especially Intan. She has improved a lot. Masa tengok persembahannya pada 1st week, nampak macam tak boleh pergi jauh. Tapi bila masuk minggu-minggu seterusnya, semua lagu yang diberikan, dibawa oleh Intan dengan sangat baik. Gmie & Azharina pun sama. Azharina paling memukau. Sampai harini masih tak boleh move on dengan persembahan Azharina. Duk teringat-ingat Azaharina bawa lagu Aku Pulang Tanpa Dendam. Persembahan paling biasa bagi saya ialah Nora. Yang lain tak nak komen. Saya bukannya Ramli MS & Dato Kat yang nak komen setiap peserta. Yang terkeluar ialah Shidi. Sedih gak bila dia terkeluar sebab Shidi bawa lagi Awie dengan baiknya.  Tapi biasalah bak kata Mak dah semua yang masuk  penyanyikan. Memang kerjayanya menyanyi. Mestilah menyanyi sedap walaupun terkeluar.


My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Opening show by Jihan & Nabil


My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Zur Eda

My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Zarul Umbrella

My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Nora

My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Kimchi's favourite selfie pose


My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Shidi Data


My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Siti Sarah

My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Azharina


My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
 Closing by Ziana Zain, Jacylyn Victor & Azlan


My Last Twenties Celebration: Watching Gegar Vaganza 3 Concert At Auditorium MBSA
Tak kisahlah backlight pun, asalkan dapat bergambar berlatarbelakangkan pentas konsert


Dah habis tonton Konsert Gegar Veganza, maka berakhirlah My Last Twenties Celebration. Thanks again for bringing me to this concert. Love you & Dak Zafran so much. (kumpul duit siap-siap untuk birthday dia pulak. Entah apalah dia nak mintak nanti.ahaks.)

Share this:

,

CONVERSATION

7 comments:

  1. Wahhhh bestnye.. Team Gmie jugakkk.. :)

    ReplyDelete
  2. Best dapat tgk live..
    Team Gmie juga.. Tak sangka Gmie makin Wow..
    Yup.. Nora biasa je..

    ReplyDelete
  3. bestnya, saya team Gmie & sarah & ameng & nora, eh boleh ke pilih bebanyak?

    ReplyDelete