Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi

Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi


Last day di Langkawi, aktiviti jalan-jalan start petang. Pagi just berehat di hotel & packing  barang nak balik. Lepas check out pada pukul 2pm, lunch di Pantai Chenang. Selesai lunch, pergi masuk ke Underwater world di Pantai Chenang jugak. Bayaran tiket masuk lepas dapat government rate RM29/adult. Dak Zafran free lagi. Underwater ni lebih kurang macam Aquaria KLCC. Pelbagai jenis species hidupan laut boleh dilihat di situ. Keluasan tempat inipun lebih kurang seperti di Aquaria jugak.

Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi


Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi


Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi


Bezanya ada yang outdoor aquarium. Dan paling bestnya ada seals dan juga penguins. Dua-dua haiwan ini tiada di Aquaria. Seals dan penguins pun sangat aktif. Tak adalah time tengok, kerja tidur jea.  Kalau seals tengah berenang-renang. Yang penguins pulak tengah bersantai-santai.  Satu lagi, giant crab pun ada di situ. 


Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi
Seal tengah berenang


Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi


Penguins tengah socializing and snowbathing (ade ke snow)

Sama seperti di Aquaria ada tunnel yang boleh tengok hidupan air berenang-renang di kiri, kanan dan atas kita. Cuma tak ada horizontal escalator sahaja. Kena berjalan untuk masuk ke dalam tunnel.


Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi
Di tunnel

Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi
Dak Zafran tengah tengok ikan berenang-renang di atasnya

Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi


Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi
Dog face fish

Lepas dah habis pusing di dalam underwater world, keluar-keluar jea dari exit door, terus masuk ke The Zone. Nak suruh menderma di The Zone la tue. Ahaks. Adalah shopping sedikit di The Zone. Kimchi shopping Polo perfume while shopping coklat.



Visit Underwater World Langkawi & Shopping At The Zone On Last Day In Langkawi
Kimchi shopping perfume di The Zone 


Honestly saya tak dapat shopping sangat pun di Langkawi. Just ada shopping coklat. Sebabnya masa pun terhad and satu lagi mood Dak Zafran pun tak ok.  Dak Zafran makan tak proper, kaki terseliuh plus cirit-birit. So, tak adalah bawa balik corelle ke, Vision ke, semuanya tak ada. Tapi tak kisahlah semua tu. Dapat sampai ke Langkawi pun rasa bersyukur sangat selepas dah terjadi insiden kena tahan di sekuriti. Dah mula-mula ingat tak dapat pergi Langkawi dah. . Saya dah nak balik. Sebab saya ni jenis tak suka mengharap. Kimchi yang suruh jangan give up dan stay lagi. Tu yang ada jugak rezeki naik flight sebab willing to stay sehingga nak boarding time. Betul jugaklah pepatah omputih mengatakan “if there is a will, there is a way”.




Share this:

, ,

CONVERSATION

3 comments:

  1. pengalaman yg cukup menarik...

    ReplyDelete
  2. mmg best kat Langkawi ni..selain shopping coklat, Underwater world, Telaga 7, pantai2nya, jangan lepaskan peluang buat mangrove tour dan semestinya makan...hehe

    ReplyDelete
  3. seronoknya dapat spend time sini! mesti budak2 pun suka :D

    ReplyDelete