Beli di Saranira Sebab Coconut Ice Cream Di Padang Besar Tak Sedap Punya Pasal

Haritu semasa di Padang Besar, ada beli coconut ice cream di gerai yang ada berdekatan di Pusat Membeli-Belah Gapura Square. Mula-mula jumpa ada jual ice cream coconut tak sabar nak makan kot. Dalam tempurung kelapa lagi tue. Lepas ada letak macam-macam toppings bersama dengan ice cream. Harganya Rm5.



Bila makan, ice cream oklah..Too sweet. Tapi yang spoilnya ada topping yang dah tengik iaitu chopped bread. Macam dah lama expired punya roti. Kacang pun macam tengik. Terus tak lalu.

Ice cream dah spoil saya punya mood. Tu yang time gi Aeon Shah Alam baru baru ni, pergi cari ice cream coconut. Di Aeon ni tak ada Sangkaya. Saranira adela. Saranira pun jadilah. Asalkan ada jual coconut ice cream. Just beli yang dalam cup sahaja yang ada 3 scoop ice cream. Kalau yang dalam tempurung mahal sedikit sebab lagi banyak scoop. Nak cuba rasa beli jealah yang sedikit dulu. Kan tak sedap, buat rugi pulak.



Tapi nasib baik semuanya sedap dari ice cream hinggalah topping iaitu ada nira syrup & fried coconut. Tak adalah yang rasa boleh buat spoil mood. Dapat cover balik  yang makan tak sedap di padang besar haritu.

Lepas ni nak try yang Sangkaya. Yea saya tak pernah makan lagi yang Sangkaya punya. So sad kan. Kuikuikui.

Share this:

CONVERSATION

15 comments:

  1. sama la kita tak pernah makan sangkaya lagi hahaha

    ReplyDelete
  2. sy pun xpenah rasa sangkaya lg. tp tgk rupa aiskrim tuh mcm sedap.

    ReplyDelete
  3. Sangkaya dah pernah try yang ni belum lagi

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap dan menyelerakan .yummy yummy

    ReplyDelete
  5. Adoiiii.tetiba tekak ni nk mkn aiskrim..

    ReplyDelete
  6. bila beli something, benda kecik yg buatkan hilang rasa sedap pun memang boleh spoil habis moodnya. huhu

    ReplyDelete
  7. Waktu panas macam nie tengok ais krim.. Sedapnya!

    ReplyDelete
  8. tengok ais krim, jd teringin pulak.. sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  9. adoi !! terliur.. mana la nak cari icecream sesedap tengah malam ni.. huu~

    ReplyDelete
  10. sedap nyer!
    aida teringin nak ke pdg besar.
    tapi lom ada tarikh confirm.
    naik ets.

    ReplyDelete