Family Night Out│Enjoying Starbucks Coffee & Watching Xmas Deco At Setia City Mall

Ermm belumlah lapuk lagikan nak cerita pasal melihat keindahan warna-warni Xmas deco walaupun Xmasnya dah lama berlalu. Ala, tak sampai 1 bulan jea pun berlalu.

large cup frappuccino Toffee Nut

Keluar malam se family bukan purposely nak tengok Xmas deco pun. Malam tu nak pergi minum di Starbucks di Setia City Mall. Setia City Mall pulak memang penuh dengan Xmas deco yang cantic & warna-warni sebab dah tinggal beberapa hari sebelum Xmas celebration. Dah habis minum coffee, baru pergi tengok Xmas pulak.



Eh, dah macam dah buang tabiat pulak kan pekenaq coffee pada waktu malam. Pada hari bekerja pulak tue. Mau pergi kerja esok dengan mata panda sebab caffeine dah menghilangkan rasa mengantuk.



Bukan sebab mengidam yea pergi cari Starbucks malam-malam buta. Tak pekdahnya lah mengidam ngarut-ngarut camtu. Sayanya ada menang Starbucks Gift Card bernilai RM50 dari contest yang dianjurkan di facebook. Dah dapat, apalagi cepat-cepatlah terus guna. Dari contest mana saya menang gift card ni, boleh baca dengan klik link http://bit.ly/2DB6rmM



Kalut sangat kan dapat-dapat jea, cepat-cepat guna. Bukan apa, takutlah tunggu lama-lama nanti terlupa. Lepas tu mulalah dah expiredlah, hilanglah, macam-macamlah. Dah dapat tu, cepat-cepatlah redeem.



RM50 Gift Card ni dapatlah redeem 1 slice salted caramel marbel cheesecake, 1 slice oreo cheesecake & 1 large cup frappuccino Toffee Nut. Adalah balance lagi RM4 dalam card tu.

Setiap kali pergi starbucks, tak pernah miss order salted caramel cheesecake. Suka rasa masin-masin caramel dikombinasikan dengan rasa lemak-lemak cheese. Taka da jumpa salted caramel cheesecake macamni dijual di tempat lain termasuklah Secret Recipe.

Xmas gift

Habis makan cheesecake, bawak Dak Zafran tengok Xmas deco di perkarangan Setia Setia City Mall.  Macam-macam perhiasan ada yang mengunakan lampu iaitu Santa Clause, Raindeer, Xmas tree dan kereta api pun ada.

Train

Habis jalan-jalan, terus balik. Tapi sebelum balik rumah singgah kedai mamak pekenaq maggi goreng pulak. Macam tak cukup pulak dinner makan cheesecake jea. Ahaks.

Xmas deco yang di dalam setia city mall

Malam tu nasib baik boleh tidur walaupun dah pekenaq coffee. Coffee dah tak memberi kesan kot terhadap tidurku walaupun minum pada waktu malam. Berbanding zaman sebelum kahwin dulu, minum pukul 5 petang jeapun, dah tak boleh tidur dah. Tu tandanya apa yea. Haiii malaslah nak fikir. Sambung tidur balik. Zzzzzz

Share this:

,

CONVERSATION

14 comments:

  1. wah..bestnya dapat voucher starbuck..:)

    ReplyDelete
  2. kalau dah terbiasa minum kopi, minum pun tetap mengantuk, kalau baru nak minum, memang bagi kesan. heee....

    ReplyDelete
  3. Memang betul pun.. Kalau lambat redeem nanti mesti lupa.. tau-tau je dah expired.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Tak buang tebiatlsh pekena kopi waktu mlm. Saya tiap2 mlm blum zzzzzzz mesti pekena kopi dulu. Mungkin dah biasa kot.

    ReplyDelete
  5. hadoiii..tengok starbuck tu...memang mengancam jiwa dan raga...

    ReplyDelete
  6. amboi dekkkkk.. seme pakat manis manis tu.. hahahaha~ terliur kakak.. dah la tengah kuarantin ni.. haa.. haa.. jahat punya entri ni..

    ReplyDelete
  7. lama x pi starbuck..nti nk lepak ngan en.somi lah hehe

    ReplyDelete
  8. perghhh nampak sedap pula dah...

    ReplyDelete
  9. sangat sedap rupa kek tersebut..

    rasa pun sedap juga kan..

    ReplyDelete
  10. Wah Tahniah memang stabak.. sedapnya kopi dia

    ReplyDelete
  11. aii sedaplah salted caramel cake tu

    ReplyDelete
  12. yummy la nampak kek kek tu ...

    ReplyDelete