Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Of Vacation Part 1

Selain Cameron & Melaka, Penang juga antara tempat yang tak pernah saya bosan untuk melancong. Melawatlah tempat yang sama banyak kali pun & makanlah di kedai makan yang sama, tapi still tak pernah jemu.  Sebab tu hampir setiap  tahun saya akan jalan-jalan di Cameron & Penang. Cuma dah lama tak jalan-jalan Melaka jea.

Lepas selesai wedding event  Farid & Hazie di Kedah, saya, Kimchi & Dak Zafran terus gerak ke Penang. Dah alang-alang di utara kan, pergi melanconglah terus di Penang. Ambil masa tak sampai 2 jam pun ke Penang.

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1


Hotel yang kitaorang pilih untuk stay adalah Flamingo Hotel By The Beach di Tanjung Bungah. Tanjung Bungah in between George Town & Batu Feringhi. Plan asal nak book di Batu Feringhi. Tapi harga hotel-hotel di situ boleh tahan.

So, pilih untuk stay di Tanjung Bungah iaitu di Flamingo Hotel By The Beach . Walaupun harga RM200 lebih tapi hotel ni rate 4 star, menghadap beach & include breakfast for 2 pax. Di batu Feringhi RM200 lebih dapat rate 3 star & susah nak dapat yang include breakfast.

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1


Selepas check in, dapat tahu bilik yang kitaorang dapat berada di tingkat 17. Bapak tinggi tingkat kitaorang ni. Kimchi cakap, dah masa book pilih nak highest floor kan. Memang betul-betul tingkat hampir ataslah dia bagi. Saya tak tahu pulak hotel ni sampai berbelas-belas tingkat. Tak study pun hotel ini punya details & description. Saya cuma baca review jea. Nak tahu review positif ke tak yang penting bagi saya.

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1


Tingkat 17 pun ok jea. Still nampak jugak permandangan pantai. Cuma tak dengar sangatlah bunyi deruan ombak. Biliknya lengkap dengan kemudahan yang asas seperti ada amenities & etc. TV channel pun ada banyak. Kebersihan tiptop.

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1

Balkoni kena sentiasa berkunci sebab ada anak kecil. Fencing nya macam tak berapa selamat sebab nampak macam senang dipanjat oleh budak-budak besar Dak Zafran.

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1

 Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1
Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1

Yang tak bestnya servis hantar iron & iron board ke bilik tidak disediakan kepada pengunjung. Kalau nak iron, kena pergi iron room di mana hanya ada 2 tingkat sahaja. Macam pelik hotel 4 star tak boleh provide servis ni kepada pengunjung.  Saya menginap di hotel 3 star pun boleh request iron & iron board dihantar ke bilik.

Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Vacation Part 1
Dak Zafran geram jea tengok swimming pool tue

Masa hari check in tak sempat nak bawak Zafran mandi kolam sebab sampai lewat. Swimming pool pun ditutup pada pukul 7pm. Tengok dari balkoni, macam tak orang mandi sangat di swimming pool. Ni mesti peraturan dia ketat ni. Tak apa tunggu jea esok.


Continue reading to part 2: Flamingo Hotel By The Beach, Penang │ An Irresistible Experience Of Vacation Part 2

Share this:

, ,

CONVERSATION

8 comments:

  1. Cantiknya pemandangan dari bilik hotel tu. Sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  2. huurm.. kalo 4 stars boleh da provide kan iron sbijik satu dalam bilik. orrr paling kurang pun stiap aras buat iron room.. bagi CT harga da sangat okay tu untuk lokasi ^^

    ReplyDelete
  3. kata 4 star..naper xleh request iron ke bilik..huhu

    ReplyDelete
  4. Lawa bilik dia.. Tapi part iron tu cam stress jugalah..

    ReplyDelete
  5. Indahnya ditingkat yang tinggi ni saujana mata memandang pemandangan...

    ReplyDelete
  6. wah
    cantik pemandangan dari bilik hotel tu

    ReplyDelete
  7. Wahh cantiknya pemandangan .

    ReplyDelete
  8. Paling menariknya pool.dan beach Tu. Have fun radhia

    ReplyDelete