Jelajah & Solat Di Masjid Selat Melaka │ Penutup Geng Legend Family Day

Masjid Selat Melaka dipilih sebagai destinasi terakhir Geng Legend Family Day. Sangat right timing sebab pergi ke Masjid Selat Melaka time dah maghrib. 




Kami dah terlewat sedikit sampai sebab Masjid Selat Melaka sangat cantik bergambar pada waktu Senja/sunset. Lokasinya yang terapung di tepi Selat Melaka menjadikan panorama masjid sangat indah. Ditambah lagi dengan dilimpahi dengan cahaya matahari jingga dan pancaran neon-neon hiasan warna-warni di sekeliling masjid. Sebab tu ramai tourist termasuklah non-muslim kunjungi ke Masjid ni.



Geng Legend terus solat di Masjid. Yang ada baby macam saya dan Yanie tak lepaskan peluang untuk mandikan baby. 



Selesai semua urusan, pengerusi Family Day iaitu Ifzuan memberi ucapan ringkas sebagai penutup Event Family Day ini. Family Day memang menyeronokkan sebab sangat padat dengan aktiviti yang best dan paling penting lawak sampai gelak tak kering gusi. Aktiviti mana yang lebih gelak tak kering gusi tue. Acara gorilla tuela. Kuikuikui.

Family Day Entries







Share this:

CONVERSATION

1 comments:

  1. seronok kan kalau buat aktiviti/travel ramai-ramai macam ni.. lebih2 lagi dengan family.. makin erat lah hubungan lepas ni

    ReplyDelete