Awesome Staycation At Best Western I-City, Shah Alam With QR Code Experience



Tiba-tiba terasa nak bermalam di hotel tetapi pada yang sama taknak travel jauh dari rumah. Bak kata orang putih omputih, staycation. Yeala time tengah-tengah bulan, haruslah berbelanja berpada-pada. Tak boleh travel jauh-jauh. Yang kena allocate lain untuk transportation pulak. Kalau tidak, mau anak –beranak makan meggi jea hinggalah pada hari masuk gaji.




Ceh ada hati yea nak staycation bagai walaupun gaji tak masuk lagi. Eh, tak perlu tunggu gaji masuk   pun kalau setakat nak staycation. Banyak pilihan hotel dekat-dekat yang menawarkan harga bilik mampu milik. Paling penting, mampu memberikan pengalaman yang menyeronokkan kepada pengunjung. Kalau saya, hotel yang ada dua-dua kriteria ini tidak lain tidak bukan adalah Best Western I-City.






Rate Best Western I-City hotel sangat berpatutan. Ada tiga jenis bilik yang ada di BWIcity iaitu Superior room, deluxe room dan Suite. Macam saya saya pilih superior room sebab kena dengan budget saya. Satu lagi bilik ini muat untuk keluarga saya yang ada dua dewasa dan dua-dua kanak-kanak. Kalau ada budget lebih, dicadangkan pilih bilik I-suite sebab lebih luas dan ada kitchen.

 Suite room


Deluxe Room

Superior room

Part yang paling best staycation di Best Western I-City ni, nak order menu di view café dan juga room service boleh melalui QR Code. Kalau room service, scan sahaja QR Code yang bertampal di meja solek. Terus akan ke laman menu The View Cafe. Betul-betul dah check out, akan dapat panggilan dari view café untuk confirm kan order kita tue.


QR Code yang disediakan di dressing table

Terlampau customer friendly, ambik kau macam-macam saya order

Rasa pun sedap sangat weyhh..


Nak menikamati makanan dalam suasana romantik sambil lihat permandangn i-city dari dalam bilik, atas katil, pun boleh.

Kalau di view café pulak, QR Code ada di setiap meja. Caranya sama sahaja macam order room service. Sangat-sangat smart order kan. Hehe.


Di View Cafe pun boleh order melalui QR Code. Tak perlu panggil waiter dah untuk beri menu dan ambil order.


 Saya dan Kimchi puas hati sangat dengan yang kami order ni.



Cerita tentang bab menu, Best Western I-City ada memperkenalkan Go Beyond Signature dish yang mengetengahkan rasa tempatan dan juga barat. Rasa tak boleh nak kata apalah. Dah hampir sama macam World class michelin star food.


Stuffed Tempoyak Eggplant

Sambal Roulade

Tuna Miso

Satay Burger

Cincalok Beef

Malaysian Spaghetti Classic

Salmon Noodles

Coffee Lamb
Malam-malam pula, rasa nak jalan-jalan boleh pergi taman tema dan lihat lampu-lampu warna-warni di I-City. Macam-macam permainan ada di taman tema yang boleh dimain. Selain itu ada juga tempat-tempat menarik yang boleh dikunjungi di situ seperti Trick Art Museum, Madamme Tussaud, Snow Walk dan banyak lagi.



Sekarang Best Western sedang buat promosi kaw-kaw. Book deluxe room untuk dua malam boleh dapat tiga malam tau. Siap dapat free breakfast lagi.



Memang berbaloilah dan sangat menyeronokkanlah staycation di Best Western I-City nie. Lagi bertambah best, nak order makan boleh melalui QR Code sahaja. Sangat mesra pelanggan kan. Jadi dah baca pengalaman saya ni, rasai sendirilah pengalaman bercuti di Best Western I-City. Saya berani jamin, akan jadi percutian yang manis dan tidak akan dilupakan seperti saya juga.

Nak tahu lebih mengenai Best Western I-City, boleh layari di


Instagram : BwICity

Best Western i-City Shah Alam 
Address: A-GF-01, No. 6 Persiaran Multimedia, Section 7, Shah Alam, 40000, Malaysia 
Phone:+603 5521 9000 | Fax:+603 5521 2028
Email: enquiry@bestwestern-icity.myenquiry@bestwestern-icity.my

Share this:

CONVERSATION

5 comments: