Mohd Noor Clan Sumbat Dalam Toyota Hiace Untuk Ke Majlis Pertunangan

Family Mohd Noor sumbat dalam satu van Toyata Hiace? Muat Ke? Family Mohd Noor boleh tahan jugak besarnya. Tambah dengan Opah lagi. Memang muat tapi ngam-ngam la untuk 9 orang(not include children). Nasib baik Mimi, Kak Kirah tak join sekali. Kalau join, memang tak dapatlah nak sumbat satu van.

Kitaorang sewa van sebabnya nak jimat kos perjalanan ke tempat bakal Tunang Anak Paklong Kimchi. Naik satu van, sewa van, minyak & tol boleh kongsi empat family. Kalau tak sewa van, kena bawa tiga kereta. Masing-masing kena tanggung kos perjalanan sendiri.

Kitaorang semua turun padang join Majlis Pertunangan anak paklong sebab abah terpilih jadi jurucakap untuk majlis ini.

Van yang menyumbat family besar Mohd Noor

Sampai sahaja di tempat Majlis Pertunangan, terus diskusi dengan bakal MIL anak paklong. Lepas makan terus balik.


My FIL jadi jurucakap untuk Majlis Merisik cum Pertunangan ni.

Tengah diskusi dengan bakal biras Paklong Kimchi


Lena Dak Imaan Tido


Zara sanggup taknak bergambar, semata-mata nak dengar perbincangan orang-orang tua..haha


Sempat lagi selfie

Saya yang kat hujung tu tengah sedaya-upaya nak maintain kan Dak Zafran supaya tak melasak depan orang.

Kalau family besar yang boleh sumbat dalam satu van & nak pergi ke tempat jauh, disarankan sewa van. Tapi make sure calculate dulu. Takut harga sewa van lebih mahal daripada jumlah kos perjalananan untuk semua kereta yang involve. Kalau lebih murah, better sewa. Then, driver pun boleh take turn driving. Hidup dengan everything nak mahal, kenala sentiasa fikir jalan untuk berjimat. Betul tak..

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Post a comment