Sweet Escape To Cameron Highland With Familia│An Evening Walk At Tanah Rata

Sweet Escape To Cameron Highland With Familia│An Evening Walk At Tanah Rata

Selesai check in di Hotel De La Ferns & dah buat apa-apa yang patut seperti solat & etc, pergi ke bandar Tanah Rata pula untuk beli birthday cake untuk Imaan. Sementara tunggu Enal & Alim beli kek, kitaorang berjalan-jalan di sekitar di tempat parking kereta kitaorang. Di situ ada ala-ala waterfront yang lokasinya di tepi sungai. Boleh panggil waterfront lah kan sebab ada tempat berjalan-jalan di tepi sungai. Dak Zafran & Dak Imaan duk seronok jea tengok air sungai dari jambatan waterfront walaupun sungainya tak adalah besar mana.hehe. Dia seronok tengok & dengar bunyi air sungai mengalir. Di waterfront ni ada lah beberapa bangku kalau nak duduk yang menghadap The Cool Point Hotel. Hotel ni berkonsepkan english cottage.

Sweet Escape To Cameron Highland With Familia│An Evening Walk At Tanah Rata

Sweet Escape To Cameron Highland With Familia│An Evening Walk At Tanah Rata

Tanah Rata kini dah tak sama macam dulu. Sekerang dah ada parking bertingkat. Shoplot pun bertambah & banyak lagilah. Nak lepak di highend café pun boleh sebab ada starbuck di Tanah Rata. Jangan under estimate dengan Tanah Rata tau. Ada starbuck. Ahaks. Restaurant mamak & kedai-kedai makan biasa pun ada jugak kalau nak yang affordable. 

Sweet Escape To Cameron Highland With Familia│An Evening Walk At Tanah Rata

Tanah Rata dikatakan antarat bandar di Cameron Highland yang ada banyak kemudahan. Kalau nak shopping sayur-sayuran & buah-buahan segar, pergi ke Brinchang tetapi kurang kemudahan. Itu apa yang saya dengar. Kalau salah tolong betulkan yea..hehe.

Sweet Escape To Cameron Highland With Familia│An Evening Walk At Tanah Rata

Dah settle beli kek, patah balik untuk pergi strawberry farm & ready untuk melakukan aktiviti seterusnya.

Share this:

, ,

CONVERSATION

11 comments:

  1. bila lagi nak berjalan ke sini hikhik. elsa pergi sini dulu mesti tak habis berjalan dekat semua tempat

    ReplyDelete
  2. Cameron! Cameron!! Bestnya pergi sana. Dah setahun tak pergi Cameron ni. Hii.

    ReplyDelete
  3. wahhh.. bestnyaaa.. teringin nak bermalam dekat cameron.. kalau pergi pun cuma pergi hari je..

    ReplyDelete
  4. lama tak pergi jenjalan cameron!

    ReplyDelete
  5. Bestnya pergi Cameron. Dah lama tak pergi sana..

    ReplyDelete
  6. Bestnya pergi cameron highland.. Suka suasananya yang sejuk n nyaman..

    ReplyDelete
  7. Pergi tmpoh hr time preggy , rindu ladang tehh

    ReplyDelete
  8. Tak pernah gi, teringin sungguh la...adoiiii

    ReplyDelete
  9. Bila lagi nak repeat dtg cameron ni. Kang plan awal awal takut xjd sbb keje suami x menentu

    ReplyDelete