Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Kanak-Kanak Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan

Baru-baru ini, saya ada pergi antenatal check up di Klinik Kesihatan. Semasa saya menunggu giliran, sempatlah berborak dengan seorang perempuan yang datang untuk check up anaknya. Anaknya berumur lebih kurang setahun. Dia baru selesai berjumpa dengan doktor.

Dia memberitahu saya yang sudah dua check up berturut-turut, BMI anaknya rendah daripada normal. Saya tengok badan anak dia, tak adalah nampak tak normal. Ramai je saya tengok budak-budak lain kurus macam anak dia. Rasa macam normal jea kanak-kanak berbadan kurus sebab aktif bermain kan.


Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan Kanak-Kanak
 Gambar dari google


Tapi bagi doktor tak normal tau lagi-lagi tak mencapai BMI ideal. Sampai nasihatkan makan lemak ayamlah supaya berat badan cepat-cepat kembali ke BMI yang normal. Katanya pengambilan lemak adalah cara terpantas untuk membantu tumbesaran & perkembangan kanak-kanak underweight ni.


Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan Kanak-Kanak
Skinny kids (Gambar dari google)

Kalau kanak-kanak yang jenis tak suka makan, picky eater ke. Even tolong suapkan, mulut terkunci rapat. Kalau paksa, boleh melalak-lalak sampai jiran sebelah pun boleh dengar. Jangan jiran yang dengar ni, pergi call talian Nur sudahlah. Sebab ingat ada kes deraan. hukhuk. Yang ini macammana pulak nak atasi masalah kurang berat badan kanak-kanak?

Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan Kanak-Kanak
Gambar dari google

Rasa macam susahkan nak selesaikan masalah 'picky eater' kanak-kanak ni. Jangan bimbang & susah hati. Ini kerana Himalaya telah mengeluarkan produk herba tradisional yang mampu meningkatkan selera makan anak-anak dengan cara semulajadi. Produk ini dinamakan Himalaya Bonnisan.

Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan Kanak-Kanak

Himalaya Bonnisan dapat mengatasi masalah selera makan kanak-kanak dengan menyelesaikan masalah perut kembung, kolik atau sakit perut atau masalah pencernaan pada kanak-kanak.

Bagi kanak-kanak yang menolak untuk minum Himalaya Bonnisan sebab merasakan Bonnisan ni macam ubat, boleh campur dengan susu. Takpun paksalah sekejap minum mengunakan syringe.

Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan Kanak-Kanak

Mula-mula sahaja kena paksa. Selepas selera makannya dah pulih, dia sendiri akan minta nak minum Bonnisan ini dan juga dengan sendirinya makan makanan yang menyihatkan.

Himalaya Bonnisan Atasi Masalah Tiada Selera Makan Dan Kurang Berat Badan Kanak-Kanak
Himalaya Bonnisan boleh diambil oleh kanak-kanak yang berumur 2 hingga 10 tahun.

Jadi, tunggu apa lagi. Cepat-cepatlah dapatkan Himalaya Bonnisan supaya dapat menyelesaikan masalah selera makan kanak-kanak & seterusnya mengelakkan masalah kurang berat badan. Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut (seperti cara pembelian Himalaya Bonnisan, harga & etc), boleh layari di

Website: https://himalayamsia.blogspot.my/

FB: https://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia/


Anak yang dulu susah nak makan, yang hanya terima susu sahaja. Sekarang dah mula nak makan. Tengok pada tangan dia, makan biskut oat tu.  Padahal biskut macamtu, budak-budak bukannya suka pun. Lagi-lagi, tak ada rasa manis. Tapi anak boleh makan sampai 6 keping. Tu yang muka mama overexcited tu.
Himalaya Bonnisan sememangnya penyelesai masalah kanak-kanak kurang makan kanak-kanak yang terbaik! 

Share this:

CONVERSATION

24 comments:

  1. gembira bila tengok anak radhia bselera .alhamdulillah,dah ada perubahan tu.Lepasni ibu takpayah risau lagi..

    ReplyDelete
  2. Untuk anak-anak yang memilih makan boleh ambil juga ke produk Himalaya Bonnisan ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..kalau anak menolak untuk minum Bonnisan ni sebab ingat ubat ke apa, boleh try campur dengan susu..takpun paksalah sekejap minum mengunakan syringe..

      Delete
  3. Suka mak-mak bila anak anak makin berselera makan

    ReplyDelete
  4. anak miza picky eater boleh try Bonnisan lepas ne.

    ReplyDelete
  5. Senang rasa hati kan bila anak2 senang nak makan

    ReplyDelete
  6. Boleh la suggest anak saudara makan..

    ReplyDelete
  7. Anak saya ada juga masalah susah nak makan. Mungkin boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  8. kalau tau dah lama guna ni..kita nak try jugaklah untuk anak kita ni..

    ReplyDelete
  9. Memang terbaik bonnisan ..anak Sal pun dah mula terima bonnisan..memula je susah ckit nak consume

    ReplyDelete
  10. never tried any himalaya product before

    ReplyDelete
  11. kalau anak picky eater time nak bagi makan tu macam nak bergaduh sudahnya.. anak pulak makan bermusim jugak selera dia

    ReplyDelete
  12. Anak buah Haida pun susah nak makan.. nak suruh cuba ni pulak lah

    ReplyDelete
  13. Anak kakya .. akif dah start minum bonnisan ni ok la.skit berat badan dah ada naik sejak amalkan bonnisan .. makan pon dah berselera laa sekarang ni..

    ReplyDelete
  14. Bila anak2 dah mula makan memang senyum smpai ke telingaaa laaa

    ReplyDelete
  15. Part paling risau bila anak takde selera makan, sebab tu nak cuba jugak Bonnisan ni.

    ReplyDelete
  16. Anak kat rumah makan bonisan gak, sekarang mmg selera makan dia menjadi². Tengah malam pon mencari makanan lat dapo

    ReplyDelete
  17. Syukur dah jumpa supplement untuk naikkan selera anak

    ReplyDelete
  18. Lega bila anak dsh mula makan

    ReplyDelete
  19. SA boleh suggest kat ibu si kembar ni..anak buah SA tu tinggi je menjulang..tapi makan sikit punya payah

    ReplyDelete
  20. bagus bagi anak2 yang kurang makan ni

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah anak shu bab makan macam mak dia jugak. hehehe selalu shu bagi sophea makan scott.

    ReplyDelete
  22. bagus juga ada supplement mcm ni... so lepas ni parents tak perlu risau kalau anak tak da selera makan, just bagi bonnisan ni ...hope it helps.

    ReplyDelete