Main Giant Bubble Di Taiping Lake Garden

Ada satu hari di Taiping haritu, ada janji dengan Zafran & sepupunya iaitu Zara, Qisya & Zayyan. Nak bawak depa pergi Aeon sebab ada persembahan Didi & Friends di Aeon. Sebelum pergi Aeon, shopping di SSF di Taiping Sentral. Sebabnya persembannya lambat lagi.

Tapi ter shopping lama pulak. Terpengaruh dengan promosi SSF. kuikuikui.Lepas dah shopping, bagitau budak-budak ni dah ter miss persembahan Didi Friends. Bila tengok muka budak-budak ni macam sedih & dengan saya dah mungkir janjinya, rasa ralat pulak.  Nak gembirakan hati budak-budak ni balik, bawaklah diaorang main di Taiping Lake Garden.



Sampai-sampai sahaja di Taiping Lake Garden, main di playground dahulu. Memang excitedlah main gelongsor, buaian etc. Berdekatan dengan playground, ada orang jual giant bubbles. Bila nampak ada giant bubbles, confirmlah budak-budak nak main giant bubbles.


Mak mertua pergi beli dengan harga RM3 untuk sebesen air sabun & satu bubble wand. Mak mertua tambah lagi tiga bubble wands supaya cucu-cucunya dapat seorang satu. Ini untuk mengelakkan berlakunya insiden perebutan bubble wand di kalangan cucu-cucunya. Kuikuikui. Tak sure berapa mak mertua bayar untuk tambah lagi bubble wands tu.





Dak Qisya, Zara & Zayyan memang excited lah main belon. Dak Zafran tak pandai nak main. So, papanyalah kena buat belon guna bubble wand nya. Dak Zafran duk kejar-kejar bubble yang papa nya buat.



Main duk main, sampai habis satu besen air sabun. Eloklah sabun habis pun time nak maghrib. Memang nak kena balik rumah.

Budak-budak pun lupa dah dengan mungkir janji manis auntie nya. Sebab seronok sangat main giant bubbles ni. Thanks to Giant Bubble sebab dapat mengembirakan hati  Zafran dan anak-anak buah. Hehe.

Share this:

, ,

CONVERSATION

19 comments:

  1. Hahah kalau pegi lake garden dengan budak2 mmg wajib main giant belon tu hehe

    ReplyDelete
  2. suka tgk dak dafran..sebijik muka radhia..:)

    ReplyDelete
  3. Love those bubbles. Going to bring my kid to play it someday... :)

    ReplyDelete
  4. Haida pun dah lama xpergi sini. Best beriadah dkt sini Haida suka

    ReplyDelete
  5. kawan AD buat bisnes giant bubble ni..area jb ngan shah alam..so selalu dapat main free hahah..

    ReplyDelete
  6. terbaek.. best main ni.. hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnya, rasa macam nak main juga bubble tu. Hehe...

    ReplyDelete
  8. Dulu teringin nak main giant bubbles tu. Bila da dapat main rasa penat pulak nak habis kan sabun buih tu. ahaha ok #done follow blog sis.

    ReplyDelete
  9. seronok main benda nih
    saya suka orang buat besar2 lepas tu saya pecah kan
    haha

    ReplyDelete
  10. bijak mak mertua akak, cucu bebas bermain xda berebut :)

    ReplyDelete
  11. Adam suka main bubble,biasa beli yg pistol punya...itupun x sampai 1 jam habis dua botol..hehehe

    ReplyDelete
  12. Anak-anak Sha suka main bubble ini..

    ReplyDelete
  13. lamanya tak pergi ke sini, dulu masa stay dekat perak selalu jugak datang sini , skrg dah stay jauh , dpt tgok gmbr je :D

    ReplyDelete
  14. best ni main giant bubble dengan anak anak, kalau boleh mmg sure anak anka tak nak stop main .. selagi sabun tak habis selagi tu la nak main ...

    ReplyDelete
  15. Bijaknya alihkan perhatian budak-budak daripada janji asal. Hehehe.

    ReplyDelete
  16. Bagus & best kan buat aktiviti riadah ngan anak2... Tak kira lah buat apa & kat mana... Semua gembira...

    ReplyDelete
  17. Lama dah tak ke sini. Bestnya dapat main giant bubble ni. Kita yang besar ni pun suka main bubble hihi

    ReplyDelete
  18. giant bubble ni kalau ada , bukan budak kecik yg main, tp zati yg main hehe. sebab seronok. kat ipoh ni ada kat padang polo , bulatan amanjaya. mmg seronok tengok dorang main ni.. ^^

    ReplyDelete