Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Baru-baru ini saya dapat panggilan untuk mengambil peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41 bagi jawatan yang saya mohon.


Dengar info mengatakan, UITM pertama kali mengadakan peperiksaan online sebagai saringan pertama untuk pengambilan staf UITM. Peperiksaan ini ada lima seksyen iaitu Pengetahuan Am(Malaysia), Daya Menyelesaikan Masalah, Kewangan, Perintah Am, Dasar-Dasar Kerajaan dan Pengetahuan UITM. Jika melepasi saringan ini, akan dipanggil untuk menghadiri temuduga. 

Temuduga pula ada dua peringkat. Jika lulus temuduga pertama, akan dapat jawapan pada hari yang sama ditemuduga pertama ni. Temuduga kedua diadakan keesokkannya.
Itu secara ringkas yang saya boleh kongsikan mengenai cara UITM ingin membuat pengambilan staf baru. Saya tak dapat nak kongsi lebih-lebih. Sebabnya saya kandas pada saringan pertama.huhu..Boleh tahan soalan-soalan exam uitm ni..tough bangat.

Tanpa membuang masa, bawah adalah himpunan soalan peperiksaan online UITM.

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 41

Kepada yang dapat panggilan untuk menjawab peperiksaan online UITM, saya ucapkan semoga berjaya. Semoga soalan-soalan yang saya sempat simpan ini hanya boleh dijadikan rujukan untuk ulang kaji. Tak boleh jamin soalan yang sama akan keluar untuk sesi-sesi seterusnya.

Nanti akan ada saya share entri untuk himpunan contoh-contoh soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan awam  dan juga Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 29.

Lain-lain entri yang berkaitan

  1. Himpunan Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM Secara Dalam Talian Gred 29: https://bit.ly/2OLihSN
  2. Himpunan Contoh Soalan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan UITM dan Awam Secara Dalam Talian: https://bit.ly/33wuVsP

Share this:

CONVERSATION

17 comments:

  1. Thank you for very usefull information. Explore photo and video images on Instagram, latest posts and popular posts about Pikdo.

    ReplyDelete
  2. bolehlah standby untuk study.. bagus perkongsiannya..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum saya dapat panggilan 3/9/2020 ni boleh share antara soalan2 interview kali pertama tu apa soalan yang ditanya?... Terima kasoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. saya tak lulus peperikasaan online UITM. jadi saya tak layak ke peringkat seterusnya iaitu temuduga.

      Delete
    2. Terima kasih atas info reply puan...

      Delete
    3. assalam, nak tanya, sy dpt untuk ujian ni, susah tak soalan dia? adakah soalanya sama?

      Delete
    4. Kalau tanya pandangan saya, exam online uitm lebih susah berbanding exam online SPA. Soalan sama ke tidak tu, saya rasa akan berbeza. kalau ada sama pun, mungkin beberapa soalan.

      Delete
    5. Soalan interview mmg akan fokus kepada jawatan apa yang dipohon. Saya mohon jawatan pegawai sosial , lepas sampai peringkat kedua interview tapi takde rezeki. Kalau nak jawab pasal peg sosial saya boleh tolong la tapi lain tak tahu hehe

      Delete
  4. Terima kasih atas info... 😉

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas perkongsian puan.

    ReplyDelete
  6. salam puan..result exam ni dapat terus lps habis jwab ke mcm mne??

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam. kalau berjaya, akan dapat sms mengatakan lulus exam dan panggilan untuk temuduga. kalau gagal, langsung tak dapat sms.

      Delete
    2. assalammualaikum puan, saya ingin bertanya ttg beberapa perkara :-

      1) kalau berjaya peperiksaan on9 akan dapat sms lulus exam tersebut on the spot atau kene tunggu beberapa hari?
      2) apa yang patut saya study berkenaan kewangan? ttg cukai k?

      Delete
    3. Tak silap last year dalam seminggu jugak baru dapat result exam. yes kewangan banyak pasal cukai dsbgnya. Macam soalan atas ni.

      Delete
  7. Puan Keputusan lulus tu terus dapat ke lepas exam tu ke kena tunggu beberapa hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau last year..tunggu selepas beberapa..paling lama pun seminggu

      Delete
  8. Macam mana nak tau dapat kputusan tu

    ReplyDelete