December babies belated birthday celebration on 1st day of 2021 At Taiping, Perak

Hi Semua. Apa khabar. Hopefully semua pembaca blog penselduabee sentiasa sihat dan dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah. Lagi beberapa jea lagi bulan Januari untuk tahun 2021 berakhir. Tapi saya baru nak buat posting pertama untuk tahun 2021. Huhu


 

Aduii. Kelaut disiplin blogging saya ni.  Suppose hari ke 26 ni kena ada at a least 10 entri yang dah up untuk bulan Januari. Tapi saya baru nak buat yang pertama. Itupun terkial-kila cari masa nak buat entri.

Tak apala. Better late than never kan bak kata omputih. So, untuk first entri bagi tahun 2021, saya nak up story mengenai apa aktiviti yang saya lakukan pada hari pertama tahun 2021.

Birthday boy dapat Smiggle dari Auntie nya
 

Aktiviti yang saya lakukan adalah meluangkan masa yang berkualiti dengan keluarga rapat iaitu keluarga mertua. Kami sekeluarga mengadakan sambutan harijadi untuk December babies.


 

Banyak aktiviti dilakukan untuk sambutan harijadi ini. Antaranya selain potong birthday cake oleh December babies, ada aktiviti sukaneka, BBQ dan bergambar session..



 

Peserta sukaneka adalah kanak-kanak riang which is semua anak-anak kami. Buat 2 team. Satu team ada dua orang. Zara dan Imaan satu team. Zayyan dan Zafran satu team. Berkembang pesat dah keluarga mertua. Siap boleh buat beberapa team untuk sukaneka.

 



Yang lead sukaneka iaitu jadi referee and so on adalah Mimi dan Adi. Banyak jugaklah game yang Mimi and Adi conduct. Antaranya musical chair, lari dengan sudu dan banyak lagi. Untuk hadiah, tak kira menang atau kalah semua akan dapat untuk semua game.


 

Habis main game, sambung dengan BBQ, makan-makan dan bergambar. Beberapa hari kemudian PKP. Duduk rumah kembali.


 

Dengar kata nak full lockdown. Then latest kata lockdown tak akan disambung. Masalahnya kes harian duk ribu riban lagi. Lagi duit masuk harian yang ribu riban bestla jugak. Ni kes Covid. Huhu.

Macam ini jealah. Tak payahlah serabut-serabut dengan apa perancangan depa. Kita jaga kita ajelah. Buatlah PK apapun, jangan stop tak ikut SOP sehinggalah dah ambil vaksin. Itu ajealah yang boleh dilakukan sekarang.

 

Share this:

CONVERSATION

5 comments:

  1. seronok kan berkumpul satu family..buat bbq makan sama2..gelak sama2..hehe

    ReplyDelete
  2. waa kek doraemon! happy birthday!

    ReplyDelete
  3. seronok nya dapat berkumpul dengan keluarga. cida setahun sudah tak menjenguk kampung halaman. kerinduan...

    ReplyDelete
  4. akakkkkk bestnye bekumpul ramai-ramai & BBQ makan cenggitu! tu lah betul kak buatlah PK apa pon yg penting kita jaga kesihatan kita sesama kita. moga dijauhkanlah family kita drpd wabak covid aminnnnn~

    ReplyDelete
  5. wahh so cute kek doremon hee :)

    ReplyDelete